تبیین مدل علی پیش‌بینی اشتیاق شغلی بر اساس تعهد حرفه‌ای و رضایت شغلی معلمان تربیت اسلامی استان صلاح‌الدین عراق - خلف عبید, فاروق; امیدیان, فرانک; ذیاب عبد, قیس; براتعلی, مریم (یادگیری هوشمند و تحول مدیریت)
هدف این پژوهش تبیین مدل علی پیش‌بینی اشتیاق شغلی بر اساس تعهد حرفه‌ای و رضایت شغلی معلمان تربیت اسلامی استان صلاح‌الدین عراق است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی–همبستگی است که با رویکرد مدل‌یابی معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری شامل 1115 نفر از معلمان تربیت اسلامی دوره متوسطه دوم استان صلاح‌الدین عراق در سال 2024 بود که بر اساس فرمول کوکران، 286 نفر به روش نمونه‌گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه اشتیاق شغلی اوترخت، پرسشنامه تعهد حرفه‌ای کلایکمن و هنینگ، و پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی مینه‌سوتا گردآوری و با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی، آزمون‌های KMO و بارتلت، و تحلیل مسیر مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل مدل ساختاری نشان داد تعهد حرفه‌ای اثر مثبت و معناداری بر اشتیاق شغلی معلمان دارد (β=0.476، p