تحلیل پیاده‌سازی استانداردهای ملی اعتباربخشی در نظام آموزش عالی عراق - سلمان بهادلی, سلمان عبود; قرونه, داود; بذرافشان مقدم, مجتبی; خلیف الشمری, احمد حمزه (یادگیری هوشمند و تحول مدیریت)
این مطالعه با هدف تحلیل کاربرد استانداردهای ملی اعتباربخشی نهادی برای مؤسسات آموزش عالی در عراق و شناسایی چالش‌ها، علل و مشکلاتی که مانع دستیابی به اعتباربخشی نهادی می‌شوند، انجام شد. هدف، کسب بینش‌های ارزشمند و کمک به دانشگاه‌ها در دستیابی به اعتباربخشی نهادی در عراق با ارائه راه‌حل‌های مرتبط بود. با توجه به ماهیت موضوع، از روش ترکیبی (کمی و کیفی) استفاده شد. ابزارهای جمع‌آوری داده‌ها شامل مصاحبه، تحلیل اسناد و پرسشنامه بود. نتایج نشان داد که کاربرد استانداردهای اعتباربخشی نهادی یک مفهوم نسبتاً جدید برای دانشگاه‌ها است که منجر به مشکلاتی در درک کامل الزامات این استانداردها می‌شود. دانشگاه‌ها با طیف وسیعی از چالش‌ها روبرو هستند که بر توانایی آنها در برآورده کردن این الزامات تأثیر می‌گذارد. این تحقیق با چندین توصیه به پایان رسید، که مهم‌ترین آن‌ها این است که کاربرد استانداردهای اعتباربخشی نهادی نیاز به اقدام یکپارچه در چندین حوزه کلیدی دارد. این موارد شامل تدوین برنامه‌های استراتژیک، تقویت منابع انسانی، نوسازی زیرساخت‌ها، بهبود روش‌های تدریس و ارزیابی، ارائه برنامه‌های آموزشی، افزایش کارایی اداری و بهبود سیستم‌های مستندسازی و نظارت است.