شناسایی و رتبه‌بندی مؤلفه‌های خدمات عمومی نوین به منظور توسعه پایدار اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی شهری - فضلی وسطی کلایی سیدهادی; کوشکی جهرمی علیرضا; شکی محمدحسین; آزادی ریکنده حمید (یادگیری هوشمند و تحول مدیریت)
هدف این پژوهش شناسایی و رتبه‌بندی مؤلفه‌های خدمات عمومی نوین با رویکرد توسعه پایدار شهری و ارائه الگویی جامع برای بهبود عملکرد شهرداری‌ها است. این پژوهش با رویکرد آمیخته (کیفی–کمی) انجام شد؛ در بخش کیفی با استفاده از تحلیل مضمون و مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با 19 خبره، مضامین استخراج گردید. در مرحله اعتبارسنجی از تکنیک دلفی در سه راند با مشارکت 17 خبره استفاده شد. در بخش کمی، داده‌ها از طریق پرسشنامه 96 گویه‌ای از 228 نفر از مدیران شهرداری‌های استان مازندران گردآوری و با مدل‌سازی معادلات ساختاری تحلیل شد. روایی و پایایی ابزارها با شاخص‌های CVI، CVR، آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تأیید شد. نتایج تحلیل کیفی منجر به شناسایی 6 تم اصلی شامل حکمرانی پایدار و مشارکتی، عدالت اجتماعی، مدیریت پایدار منابع، فناوری و نوآوری، پایداری اقتصادی و فرهنگ‌سازی شد. یافته‌های دلفی نشان‌دهنده اجماع خبرگان بر اهمیت این مؤلفه‌ها بود. در بخش کمی، نتایج مدل معادلات ساختاری حاکی از برازش مناسب مدل و تأثیر معنادار مؤلفه‌ها بر توسعه پایدار شهری بود. الگوی پیشنهادی پژوهش می‌تواند به عنوان چارچوبی کاربردی برای بهبود کیفیت خدمات عمومی و تحقق توسعه پایدار شهری مورد استفاده شهرداری‌ها قرار گیرد.